Ορτύκια με ρύζι
Χρόνος: 10-12 λεπτά
Υλικά
- 6–8 ορτύκια
- 6–8 φέτες μπέικον
- 3–4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 φέτες μπέικον κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλυτζάνι ρύζι
- 3 φλυτζάνια ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό κότας
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και καψαλίζετε τα ορτύκια. Τυλίγετε το κάθε ορτύκι με μία φέτα μπέικον και το δένετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε τα πουλιά ωσότου να ροδίσουν καλά. Βγάζετε τα ορτύκια από τη χύτρα και τα τοποθετείτε στο καλάθι.
- Στο βούτυρο τής χύτρας σοτάρετε ελαφρά το κομμένο μπέικον, το κρεμμύδι και το ρύζι. Προσθέτετε σιγά-σιγά, έτσι ώστε να μη σταματήσει ο βρασμός, το νερό, τον κύβο και το πιπέρι. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 10-12 λεπτά.