Όσο μπούκο
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 κιλό ποντίκι (μοσχαρίσιο κότσι) με κόκαλο
- 1/4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1–2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κλωνάρι σέλινο ολόκληρο
- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε ελαφρά. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε ελαφρά το κρέας και από τις δύο πλευρές. Αφαιρείτε το κρέας, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρετε 5′-6′ μέχρι να μαραθούν και ν’ αρχίσουν να ροδίζουν. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κρέας και κατόπιν σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το ντοματοχυμό, το σέλινο, τα καρότα και τέλος λίγο ζεστό νερό.
- Σιγοβράζετε 1 ώρα και 15′ περίπου μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Κατόπιν αφαιρείτε το σέλινο και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας το με μαϊντανό. Γαρνίρετε με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή πουρέ.