Ωτία

Ωτία: παραδοσιακή ποντιακή συνταγή

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ποντιακά Ωτία

Υλικά

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σόδα
  • 2 δόσεις βανίλια
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει.
  2. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, το γιαούρτι με τη σόδα, τη βανίλια και ρίχνετε το μείγμα σε μια λεκάνη.
  3. Προσθέτετε το αλεύρι λίγο λίγο και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη κανονική. Την αφήνετε για 1/2 ώρα.
  4. Παίρνετε λίγη λίγη ζύμη και την πλάθετε σε σχήμα αφτιών. Τα απλώνετε σε ένα ταψί.
  5. Ρίχνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτετε λίγα λίγα τα ωτία.
  6. Αφού ροδίσουν, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης