Ουγγαρέζικη χωριάτικη σαλάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ουγγαρέζικη χωριάτικη σαλάτα

Υλικά

  • 300 γραμμάρια κατεψυγμένο φασολάκια
  • 250 γραμμάρια ρεβίθια κονσέρβας
  • 250 γραμμάρια άσπρα φασόλια κονσέρβας
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 6 μικρές ντομάτες
  • 150 γραμμάρια σαλάμι Ουγγαρίας με πιπεριά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • δυόσμο
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι με σκόρδο
  • ρίγανη
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού πικάντικη μουστάρδα
  • Αλάτι
  • λίγη ζάχαρη
  • 6 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  1. Χωρίς να ξεπαγώσετε τα φασολάκια τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας σε λίγο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τ’ αφήνετε να κρυώσουν. Στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα φασόλια, φυλάτε όμως λίγο από το ζουμί τους. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Πλένετε τις ντομάτες, τις σκουπίζετε, τις κόβετε στα οκτώ και απομακρύνετε τα κοτσάνια. Κόβετε το σαλάμι σε μακρόστενα κομμάτια. Πλένετε στεγνώνετε και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. Ανακατεύετε το με δυόσμο, με ξύδι με τη μουστάρδα, το αλάτι και τη ζάχαρη, μετά προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι, ώστε να δημιουργηθεί μια βελουτέ σάλτσα. Προσθέτετε λίγο από το ζουμί των ρεβιθιών και των φασολιών, ανάλογα με την υφή που θέλετε να έχει η σάλτσα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλο μπολ και τ’ αφήνετε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα σερβίρετε. Στο τέλος προσθέτετε στη σαλάτα αλάτι. Σερβίρετε μαζί τυρί φέτα.

Προσοχή: Αν θέλετε να δώσετε πιο πικάντικη γεύση στη σαλάτα προσθέστε λίγη σάλτσα με τσίλι ή πασπαλίστε την με ψιλοκομμένο τσίλι.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply