Ουγγαρέζικη σαλάτα
Υλικά
- 300 γραμμάρια κατεψυγμένος αρακάς
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 4 ντομάτες
- 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι
- 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού μουστάρδα
- 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας σούπας δυόσμος και ρίγανη
Εκτέλεση
- Βράζετε τον αρακά, τον στραγγίζετε και τον αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε την πιπεριά στη μέση, την πλένετε, αφαιρείτε τους σπόρους και την κόβετε σε λεπτές φέτες.
- Κόβετε το κρεμμύδι στη μέση και σε λεπτές φέτες. Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στα οκτώ, ενώ αφαιρείτε τα κοτσάνια. Στραγγίζετε το καλαμπόκι.
Για τη σάλτσα: χτυπάτε το ξύδι και μουστάρδα σ’ ένα μπολ. Προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι καθώς και αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Προσθέτετε τα υλικά της σαλάτας και πασπαλίζετε με δυόσμο και ρίγανη.
Παραλλαγές: Αν θέλετε μπορείτε να τρίψετε το μπολ της σαλάτας με σκόρδο και να προσθέσετε στη σαλάτα λίγο τριμμένο τυρί φέτα και ρίγανη.