Ουγγαρέζικη σούπα
Χρόνος: 15-20 λεπτά
Υλικά
- 1/2 κιλό ψαχνό κρέας (χοιρινό και μοσχάρι) κομμένο σε μικρούς κύβους
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6–8 φλυτζάνια ζεστό νερό
- 250 γραμμάρια πατάτες κομμένες
- 250 γραμμάρια καρότα
- 2–4 ντομάτες ξεφλουδισμένες καί κομμένες
- 1–2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1–2 κουταλιές σούπας πάπρικα
- αλάτι
- 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζετε το μπέικον στη χύτρα. Ανάβετε την εστία και μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει, σοτάρετε μαζί του το κρέας. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε τη σούπα για 15-20 λεπτά.
- Ανακατώνετε την κρέμα γάλακτος και σερβίρετε.