Παέγια Ισπανία

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παέγια Ισπανία

4 μερίδες

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πάπρικα σε σκόνη
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1/2 πακέτο κατεψυγμένα φρέσκα φασολάκια
  • 6 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • λίγη ζαφορά
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κότας (από ταμπλέτες)
  • 1/2 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 1/2 πακέτο κατεψυγμένο αρακά
  • 8 μεγάλες γαρίδες
  • 250 γραμμάρια φρέσκα μύδια

Εκτέλεση

  1. Πλένετε, στραγγίζετε και χωρίζετε σε μερίδες το κοτόπουλο. Ρίχνετε αλάτι και πάπρικα.
  2. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε φέτες πάχους 1 εκ. Ξεπαγώνετε τα φασολάκια. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σωτάρετε το κοτόπουλο, βγάζετε από το τηγάνι.
  3. Βάζετε στο λίπος τώρα, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια και σωτάρετε ελαφρά. Ρίχνετε το ρύζι, πασπαλίζετε με ζαφορά, ανακατεύετε και σιγοψήνετε μερικά λεπτά. Προσθέστε το ζωμό και τις αποφλοιωμένες ντομάτες με τον χυμό και αφήστε να πάρουν βράση. Τοποθετήστε πάνω στο ρύζι, το κοτόπουλο, αρακά, τις γαρίδες και τα μύδια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο επί 30 λεπτά σε θερμοκρασία 200 C. Σερβίρεται ζεστό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply