παέγια του Αιγαίου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

παέγια του Αιγαίου

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ρυζι για πιλάφι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη)
  • 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 γραμμάρια σαφράν (ζαφορά)
  • 1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 15 γαρίδες Νο 1 με το κέλυφος τους
  • 15 καραβίδες μεγάλες
  • 25 μύδια με το κέλυφος τους
  • 25 γυαλιστερές με το κέλυφος τους
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • 150 γραμμάρια Καλαμαράκια καθαρισμένα
  • πιπέρι-αλάτι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι (με διάμετρο 32-34 εκ. και βάθος 6-7 εκ.) το λάδι και το ζεσταίνετε. Αμέσως μετά ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές. Σοτάρετε για 2′. Ρίχνετε το ρύζι και το σαφράν και ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Προσθέτετε στο σκεύος 2 νεροπότηρα ζεστό νερό και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να πάρουν βράση και βάζετε μέσα τις γαρίδες, τις καραβίδες, τον πελτέ ντομάτας και τα καλαμαράκια. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αλατίζετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα απαλά για να μην κολλήσει το ρύζι. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε τα μύδια και τις γυαλιστερές, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 5′-7′ ακόμη. 3. Πασπαλίζετε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό την παέλια και τη σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply