Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι (με διάμετρο 32-34 εκ. και βάθος 6-7 εκ.) το λάδι και το ζεσταίνετε. Αμέσως μετά ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές. Σοτάρετε για 2′. Ρίχνετε το ρύζι και το σαφράν και ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Προσθέτετε στο σκεύος 2 νεροπότηρα ζεστό νερό και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να πάρουν βράση και βάζετε μέσα τις γαρίδες, τις καραβίδες, τον πελτέ ντομάτας και τα καλαμαράκια. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αλατίζετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα απαλά για να μην κολλήσει το ρύζι. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε τα μύδια και τις γυαλιστερές, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 5′-7′ ακόμη. 3. Πασπαλίζετε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό την παέλια και τη σερβίρετε.