παγωμένη μους καφε

Παγωμένη μους καφέ: ένα απολαυστικό επιδόρπιο

Η παγωμένη μους καφέ είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η γεύση της είναι πλούσια και κρεμώδης, με έντονη γεύση καφέ.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

παγωμένη μούς καφέ

Άλλη μια εξαιρετική συνταγή για παγωμένη μους καφέ για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας επακριβώς και δοκιμάστε μια διαφορετική μους καφέ. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1

Υλικά

  • 100 ml δυνατό μαύρο καφέ
  • 2 κοφτές κουταλιές σούπας γλυκού ζελατίνα σε μαύρη σκόνη
  • 75 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 3 αυγά, ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας μπράντι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • φράουλες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Αδειάζετε τον καφέ σε ένα κατσαρολάκι. Αν χρησιμοποιείτε στιγμιαίο καφέ,
  2. βάζετε 2-3 κουταλιές σούπας σε 100 ml βραστό νερό και τον αφήνετε να κρυώσει.
  3. Προσθέτετε τη ζελατίνα και την αφήνετε να μουλιάσει για πέντε λεπτά. Την ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να διαλυθεί. Αφήνετε και πάλι να κρυώσει.
  4. Αναμιγνύετε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών, και τους χτυπάτε ώσπου να πήξουν. Τους αδειάζετε στη ζελατίνα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μπράντι και αφήνετε το μείγμα ώσπου να αρχίζει να πήζει.
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια καλά και έπειτα χτυπάτε ελαφρά την κρέμα.
  6. Χρησιμοποιώντας μεταλλικό πιρούνι, τα «διπλώνετε» και τα δύο μέσα στο μίγμα του καφέ. Αδειάζετε τη μούς σε γυάλινο μπολ και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  7. Σερβίρετε αφού κρυώσει και πήξει πολύ καλά με φράουλες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ποτά
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης