Παγωμένη τούρτα βερίκοκο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παγωμένη τούρτα βερίκοκο

Υλικά

  • 750 γραμμάρια ώριμα βερίκοκα
  • 400 γραμμάρια (1 και 4/5 φλιτζάνια τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνια φρέσκια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια ανάμικτα φρούτα κάντιτα (ζαχαρωμένα)
  • 100 γραμμάρια (2/3 φλιτζάνια τσαγιού) σταφίδα
  • 1 ποτήρι ρούμι
  • 30 σαβουαγιάρ μετρίου μεγέθους (250300 γραμμάρια)

Εκτέλεση

  1. Περνάμε τα βερίκοκα από το μπλέντερ, προσθέτοντας 350 γραμμάρια ζάχαρη και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, μετά προσθέτουμε την κρέμα χτυπημένη ελαφρά. Μουσκεύουμε τα κάντιτα ψιλοκομμένα και τη σταφίδα σε μισό ποτήρι ρούμι. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας σε πιάτο ανάλογο νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο ρούμι. Βρέχουμε μ’ αυτό το σιρόπι, τα σαβουαγιάρ, ένα ένα, και τα τοποθετούμε το ένα πλάι στο άλλο σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου είκοσι δύο εκατοστών. Ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα ένα μέρος από το μίγμα με τα βερίκοκα, ένα μέρος από τα κάντιτα και τη σταφίδα, ξανά μπισκότα, και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά. Τελειώνουμε με μια στρώση σαβουαγιάρ. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για τέσσερις τουλάχιστον ώρες, μετά τη βγάζουμε από την κατάψυξη και την αφήνουμε στο ψυγείο λίγες ώρες πριν σερβίρουμε. Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε κρύα πιατέλα και σερβίρουμε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης