Η συνταγή για παγωτό καφέ γλασέ είναι μια γλυκιά απόλαυση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα κλείσει το γεύμα σας με τον πιο νόστιμο τρόπο
PrintΠαγωτό καφέ γκλασέ
Σας παρουσιάζουμε μια εκλεπτυσμένη συνταγή για παγωτό καφέ γλασέ, ιδανική για τους λάτρεις του καφέ και της πλούσιας κρέμας. Με απλά υλικά και εύκολες οδηγίες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γευστικό επιδόρπιο που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας.
Η συνταγή αυτή απαιτεί αλεσμένο καφέ, γάλα, ζάχαρη και κρέμα σαντιγί για να δώσει το ιδανικό μείγμα γεύσεων και υφής. Λίγα καρύδια προσθέτουν μια τραγανή νότα που ολοκληρώνει την απόλαυση. Δοκιμάστε την και απολαύστε ένα παρφέ καφέ που θα σας ταξιδέψει γευστικά, ενώ παράλληλα θα κερδίσετε τις εντυπώσεις των φίλων και της οικογένειάς σας.
Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό επιδόρπιο που θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για ιδιαίτερες περιστάσεις!
- Total Time: 6 hours
- Yield: 4
Υλικά
- 5 αυγά (κρόκοι)
- 4–5 κουταλιές σούπας καφές αλεσμένος
- 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα (1 λίτρο περίπου)
- 150 γραμμάρια (2/3 φλιτζάνια) ζάχαρη
- 1 1/4 φλιτζάνια κρέμα σαντιγί (200 περίπου γραμμάρια)
- λίγα καρύδια
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον καφέ να βράσει με το νερό και τον αφήνουμε να κατασταλάξει καλά (προτιμότερο είναι να τον κάνουμε στο φίλτρο).
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το γάλα στη φωτιά μέχρι να πετύχουμε ένα αρκετά πυκνό σιρόπι.
- Χτυπάμε τους κρόκους με μερικές σταγόνες νερό και προσθέτουμε το σιρόπι, λίγο λίνο, συνεχίζοντας να χτυπάμε με το σύρμα των αυγών μέχρι να κρυώσει το μίγμα.
- Προσθέτουμε τότε τα καρύδια και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά, αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο και τη βάζουμε στην κατάψυξη για πέντε έξι ώρες.
- Για να ξεφορμάρουμε το παρφέ, βάζουμε τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε νερό με θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Επιδόρπιο
- Method: Ψυγείο
- Cuisine: Γαλλική
Keywords: γλασέ