Παγωτό καρύδας

Παγωτό καρύδας: Ένα δροσιστικό και απολαυστικό γλυκό

Το παγωτό καρύδας είναι ένα δροσιστικό και απολαυστικό γλυκό που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι ένα γλυκό που είναι αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό επιδόρπιο, σνακ ή ακόμη και πρωινό.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παγωτό καρύδα

Ένα πεντανόστιμο παγωτό καρύδας, είναι μια καλή γευστική πρόταση. Εμείς σας δίνουμε την συνταγή και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 λίτρο (4 ποτήρια του νερού) γάλα
  • 400 γραμμάρια ινδική καρύδα τριμμένη
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 250 γραμμάρια (1 ποτήρι του νερού) ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το γάλα μαζί με την καρύδα. Αφήνουμε ν’ αναπαυτούν για δύο ώρες και φιλτράρουμε το γάλα μέσα από άσπρο τουλπάνι, στύβοντας το καλά, για να βγει όλο το υγρό από την ψίχα της καρύδας. Μετά το ξαναβράζουμε.
  2. Χτυπάμε καλά τους κρόκους με χη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν άσπροι και αφράτοι. Στη συνέχεια την αραιώνουμε με το βραστό γάλα, ρίχνοντας το, όμως, λίγο λίγο κι ανακατεύοντας την κρέμα συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Δένουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να την αφήσουμε να πάρει βράση και χωρίς να σταματήσουμε ν’ ανακατεύουμε. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ανακατεύοντας την κάθε τόσο ώστε να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια και την αδειάζουμε στην παγωτιέρα.
  3. Σερβίρουμε το παγωτό σε κρυστάλλινα μπολ ή σε κοινά ποτήρια του παγωτού.

Μυστικό: Το παγωτό με καρύδα είναι υπέροχο αν συνοδεύεται από ζεστή, λιωμένη και πικρή σοκολάτα, που θα τη ρίξουμε επάνω την τελευταία στιγμή.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης