Παγωτό λεμόνι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παγωτό λεμόνι

(Για 1 κιλό παγωτό περίπου)

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 2/3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμό 2 μεγάλων λεμονιών

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ με χωρητικότητα 2 λίτρων, αναμιγνύετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε τα υλικά καλά. Ψήνετε το μείγμα στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 7′, ανακατεύοντας δύο φορές όσο ψήνεται (πρέπει να προσέχετε να ανοίξετε το φούρνο και να το ανακατέψετε όταν αρχίζει να βράζει και να φουσκώνει, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χυθεί έξω από το μπολ). Βγάζετε το μείγμα από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε στο μείγμα το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το παγωτό σε ένα σκεύος που σκεπάζει καλά και το βάζετε στην κατάψυξη για 60′. Το βγάζετε από την κατάψυξη, το ανακατεύετε και το αφήνετε να παγώσει για 12 ώρες περίπου. Λίγο πριν το σερβίρετε, το αφήνετε στη συντήρηση του ψυγείου για 60′.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply