Παγωτό με αμύγδαλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παγωτό με αμύγδαλα

Υλικά

  • 1 λίτρο (4 ποτήρια νερού) πλήρες γάλα
  • 1 βανίλια
  • 100 γραμμάρια γλυκά αμύγδαλα καθαρισμένα και από την εσωτερική τους φλούδα
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 250 γραμμάρια (1 ποτήρι νερού) ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια. Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα με μια κουταλιές σούπας νερό και ρίχνουμε την πάστα τους στο βραστό γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα. Βράζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Τραβάμε από τη φωτιά, όταν αρχίζει η κρέμα να καλύπτει το κουτάλι, κι αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας το κάθε τόσο. Αδειάζουμε το μείγμα, κρύο, στην παγωτιέρα.

Σημείωση: Γαρνίρουμε το παγωτό, όταν το ξεφορμάρουμε, με σαβουαγιάρ και φέτες πορτοκαλιού, τοποθετημένες ακτινωτά.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης