Παγωτό σε φόρμα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΑΓΩΤΟ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

20 κομμάτια από 300 θερμίδες

Υλικά

  • 75 γραμμάρια σουλτανίνα
  • 1 ποτήρι του κρασιού Grand Marnier
  • 6 κρόκοι
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια ολόκληρη
  • λίγη ζαφορά
  • 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1/2 πακέτο (περίπου
  • 250 γραμμάρια) παγωτό σοκολάτα έτοιμο
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • αμύγδαλα τριμμένα
  • κεράσια φρουί γλασέ

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τη σουλτανίνα σε καυτό νερό και στεγνώνετε πάνω σε χαρτί. Τις βάζετε σε μπολ, ρίχνετε το Grand Marnier μέχρι να σκεπαστούν καλά. Χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ελάχιστη ζαφορά, σε μια ομοιογενή κρεμώδη μάζα. Βάζετε στο ψυγείο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στο μεταξύ βάζετε στην κατάψυξη την στρογγυλή φόρμα. Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, ώστε γίνει η σαντιγύ, προσθέστε σιγά σιγά την κρύα κρέμα ανακατεύοντας και προσθέστε στο τέλος τη σουλτανίνα μαζί με το λικέρ. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι.
  2. Βγάζετε από την κατάψυξη τη φόρμα, γεμίζετε με την μισή κρέμα, ρίχνετε πάνω το παγωτό σοκολάτας, σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα. Στρώνετε την επιφάνεια με μαχαίρι. Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5-6 ώρες. καλύτερα για μια νύχτα και αφήνετε να παγώσει. Βουτάτε σε καυτό νερό τη φόρμα και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα που έχει κρυώσει στο ψυγείο. Ρίχνετε πάνω τη λιωμένη σε μπεν-μαρί κουβερτούρα και βάζετε στην κατάψυξη. Πριν σερβίρετε γαρνίρετε με τα κεράσια και τριμμένα αμύγδαλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply