Παγωτό Σικάγο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΑΓΩΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

Υλικά

  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 9 κροκάδια
  • 1/2 κούπας γάλα εβαπορέ
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλιές γλυκού βανίλια
  • 3 ασπράδια (προαιρετικά)
  • σάλτσα σοκολάτας (βασικές συνταγές)
  • σαντιγί και αμυγδαλάκι φιλέ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράστε το γάλα. Σε μια μικρή βαθουλή κατσαρόλα ανακατέψτε καλά το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίξτε μέσα τα κροκάδια και χτυπήστε τα με το σύρμα, ώσπου να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού. Ρίξτε κι ανακατέψτε πρώτα το εβαπορέ και κατόπιν το καυτό γάλα, χτυπώντας με το σύρμα συνεχώς. Βάλτε την κατσαρόλα επάνω από νερό που σιγοβράζει κι ανακατέψτε την κρέμα, ώσπου να πήξει ελαφρά, ώστε να καλύπτει το κουτάλι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης