Παγωτό βερίκοκο με πραλίνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παγωτό βερίκοκο με πραλίνα

για 6-8 άτομα:

Υλικά

  • 1 κονσέρβα μεγάλη βερίκοκα στραγγισμένα
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα παγωμένο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για την πραλίνα:

  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε πρώτα την πραλίνα: στρώνετε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ροδίζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′, για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα απλώνετε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν.
  2. Βράζετε στο μεταξύ τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μαζί με 100 ml νερό. Ανακατεύετε λίγο και, όταν η ζάχαρη διαλυθεί, ανεβάζετε τη φωτιά και βράζετε το σιρόπι μέχρι να δέσει, να αρχίσει να παίρνει χρώμα και να καραμελώνει. Περιχύνετε τα αμύγδαλα με την καραμέλα και αφήνετε να κρυώσουν. Πολτοποιείτε τα βερίκοκα στο μπλέντερ, προσθέτοντας λίγο από το σιρόπι της κονσέρβας αν είναι απαραίτητο. Χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ την φυτική κρέμα για 5 λεπτά να αφρατέψει. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά το φρέσκο και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτετε στο μείγμα τα λιωμένα βερίκοκα και ανακατεύετε. Σπάζετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας γουδί ή μπλέντερ. Ανακατεύετε τα 2/3 από τα αμύγδαλα με το μείγμα.
  3. Παγώνετε το παγωτό σε παγωτομηχανή. Εάν δεν έχετε, τοποθετείτε το μείγμα σε μεταλλικό κουτί παγωτού και το αφήνετε για 1 ώρα στην κατάψυξη. Ύστερα το βγάζετε και ξαναχτυπάτε στο μίξερ 5-6 λεπτά. Ξαναβάζετε στην κατάψυξη και όταν το σερβίρετε πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply