Παϊδάκια με κληματόφυλλα σε φύλλο κρούστας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παϊδάκια με κληματόφυλλα σε φύλλο κρούστας

Υλικά

  • 8 αρνίσια παϊδάκια χωρίς λίπος και κόκαλο
  • 8 μεγάλα κληματόφυλλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 4 μεγάλα φύλλα κρούστας
  • Αλάτι
  • Βούτυρο λιωμένο
  • Ασπράδι αυγού
  • Φετούλες λεμονιού και σαλάτα για το σερβίρισμα

ΜΑΡΙΝΑΔΑ

  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 120 γραμμάριακόκκινο ξηρό κρασί
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το κόκκινο κρασί και λίγο πιπέρι και βάζετε μέσα τα παϊδάκια. Αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον για 1 ώρα. Στραγγίζετε και στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση κατά μήκος και τα αλείφετε με λιωμένο βούτυρο.
  2. Αλατίζετε τα παϊδάκια, τα αλείφετε με το σκόρδο και τη ρίγανη και τα τυλίγετε ένα-ένα στα κληματόφυλλα. Βάζετε ένα δεματάκι στην άκρη ενός φύλλου κρούστας, διπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες και τυλίγετε. Ενώνετε τις άκρες των φύλλων με ασπράδι αυγού.
  3. Βάζετε τα πιτάκια σε ταψί που έχετε αφήσει στον φούρνο να ζεσταθεί. Ψήνετε στον φούρνο για 10-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλετε το κρέας. Βγάζετε και σερβίρετε με φετούλες λεμονιού και φρέσκια πράσινη σαλάτα.
  4. Γίνονται: 8 κομμάτια
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης