Παϊδάκια με κληματόφυλλα σε φύλλο κρούστας
Υλικά
- 8 αρνίσια παϊδάκια χωρίς λίπος και κόκαλο
- 8 μεγάλα κληματόφυλλα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 4 μεγάλα φύλλα κρούστας
- Αλάτι
- Βούτυρο λιωμένο
- Ασπράδι αυγού
- Φετούλες λεμονιού και σαλάτα για το σερβίρισμα
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 120 γραμμάριακόκκινο ξηρό κρασί
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το κόκκινο κρασί και λίγο πιπέρι και βάζετε μέσα τα παϊδάκια. Αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον για 1 ώρα. Στραγγίζετε και στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση κατά μήκος και τα αλείφετε με λιωμένο βούτυρο.
- Αλατίζετε τα παϊδάκια, τα αλείφετε με το σκόρδο και τη ρίγανη και τα τυλίγετε ένα-ένα στα κληματόφυλλα. Βάζετε ένα δεματάκι στην άκρη ενός φύλλου κρούστας, διπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες και τυλίγετε. Ενώνετε τις άκρες των φύλλων με ασπράδι αυγού.
- Βάζετε τα πιτάκια σε ταψί που έχετε αφήσει στον φούρνο να ζεσταθεί. Ψήνετε στον φούρνο για 10-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλετε το κρέας. Βγάζετε και σερβίρετε με φετούλες λεμονιού και φρέσκια πράσινη σαλάτα.
- Γίνονται: 8 κομμάτια