Παϊδάκια με κρεμμύδια και πιπεριές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παϊδάκια με κρεμμύδια και πιπεριές

Υλικά

  • 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • 23 κρεμμύδια μικρά, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 23 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ντοματούλες μικρές, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες
  • 100ml λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και το λάδι και ροδίζετε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα βγάζετε και ρίχνετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρετε 5′-6′, ανακατεύοντας διαρκώς. Ξαναρίχνετε στο τηγάνι τα παϊδάκια και προσθέτετε το κρασί. Βράζετε 8′-10′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Στο τέλος προσθέτετε τις ντοματούλες, αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε 6′-7′ ακόμη. Σερβίρετε το φαγητό με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης