Παϊδάκια με μανιτάρια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παϊδάκια με μανιτάρια

Υλικά

  • 8 παϊδάκια αρνίσια μεγάλα
  • 350 γραμμάρια μανιτάρια μικρά ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 100 ML. κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάριαχυμό τομάτας κλασικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρύζι πιλάφι ή βρασμένο πλιγούρι, ανακατεμένο με λαχανικά και μυρωδικά ψιλοκομμένα (πιπεριά, φρέσκο κόλιαντρο) !ΓΙΑ Το σερβίρισμα
  • !ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιές σούπας γουόστερ σος
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • λίγο τριμμένο κόλιαντρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε σε ρηχό ταψάκι όλα τα υλικά της μαρινάτας και βυθίζετε μέσα σ’αυτήν τα παϊδάκια. Τα αφήνετε 2 ώρες στο ψυγείο γυρίζοντας τα συχνά. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Προσθέτετε το κρασί, το χυμό ντομάτας, το αλατοπίπερο και τη δάφνη και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Αφαιρείτε τη δάφνη. Στο μεταξύ ψήνετε τα παϊδάκια στο φούρνο 20′ περιχύνοντας τα συχνά με την μαρινάτα τους. Σερβίρετε σε πιάτα την σάλτσα με τα μανιτάρια, κατόπιν το πλιγούρι και από πάνω τα παϊδάκια.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply