Παϊδάκια με σάλτσα από βερίκοκα
Υλικά
- 1 κονσέρβα βερίκοκα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 κουταλιές γλυκού τριμμένο σκόρδο
- 3 κουταλιές γλυκού δυόσμο
- 1 σέλινο
- 125γραμμάρια Σταφίδες
- 1/2 φλιτζάνια ξύδι από κρασί
- 1/2 φλιτζάνια Λάδι
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- Αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- γουόστερ σως
- 1/2 κουταλιές γλυκού ζωμό σε σκόνη
- 3 κιλά παϊδάκια.
Εκτέλεση
- Λιώνετε στο μίξερ τα βερίκοκα με το χυμό τους, τα καθαρισμένα και χοντροκομμένα κρεμμύδια, τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, δυόσμου και σέλινου. Ανακατεύετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα με τις σταφίδες, το ξύδι, το λάδι και το μέλι και ανακατεύοντας συνεχώς το αφήνετε να πάρει βράση. Μετά προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ταμπάσκο, ώστε να πάρει πικάντικη γεύση. Πλένετε τα παϊδάκια, τα στεγνώνετε και τα αλείφετε μ’ ένα μέρος από τη σάλτσα. Τα βάζετε με την πάνω πλευρά προς τα κάτω πάνω στη σχάρα και τα ψήνετε περ. 8 λεπτά. Αλείφετε την κάτω πλευρά και γυρίζετε τα παϊδάκια. Μετά από άλλα 5 λεπτά τα γυρίζετε πάλι, αφού τ’ αλείψετε με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε χωριστά την υπόλοιπη σάλτσα. Σερβίρετε μαζί μελιτζάνες ψητές, αφού τις αλείψετε με λάδι και τις αλατίσετε.