Πανακότα καραμέλα
Υλικά
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 2 κομμάτια μαστίχας
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 6–7 φύλλα ζελατίνης
Για τη σάλτσα καραμέλας
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας λικέρ μαστίχας
Εκτέλεση
- Βράζετε την κρεμά γάλακτος σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. ρίχνετε τη ζάχαρη και τα κομμάτια της μαστίχας και ανακατεύετε 2′-3′ με ξύλινη κουτάλα. Αφαιρείτε τη μαστίχα με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τη ζελατίνη, την οποία έχετε προηγούμενος μαλακώσει 5′-6′ σε χλιαρό νερό. Ανακατεύετε 3′-4′ με ζωηρές κινήσεις και αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά. Αδειάζετε την κρέμα σε μια μακρόστενη φόρμα και την αφήνετε στο ψυγείο 12 ώρες για να πήξει η πανακότα καλά. Ετοιμάζετε τη σάλτσα καραμέλας: Βάζετε την ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το λικέρ της μαστίχας. Λιώνετε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ρευστή καραμέλα. Ξεφορμάρετε την πανακότα, την περιχύνετε με τη χλιαρή καραμέλα και σερβίρετε.