Πανακότα μαστίχα
6-8 άτομα
Υλικά
- 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 100 γραμμάρια γάλα
- 1 βανίλια
- 2 γραμμάρια μαστίχα σε σκόνη
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση
- Βράζετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη μαστίχα, τη ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατεύετε και μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα της ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά. Κατόπιν το αδειάζετε σε ατομικά φορμάκια ή σε φόρμα της αρεσκείας σας. Βάζετε τα φορμάκια στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες, ώστε να κρυώσουν πολύ καλά. Λίγο πριν σερβίρετε, ξεφορμάρετε την κρέμα, βουτώντας τη φόρμα μέσα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Το γλυκό συνοδεύεται με τη σάλτσα της αρεσκείας σας ή γλυκά κουταλιού.