Πανακότα με άρωμα καφέ
Υλικά
- 300 mΙ γάλα
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml καφέ εσπρέσο
- 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 7 μικρά φύλλα ζελατίνας (12 γραμμάρια)
Για το σερβίρισμα:
- σοκολατένιους κόκκους καφέ
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τον εσπρέσο και μουλιάζετε τις ζελατίνες σ’ ένα μπολ με κρύο νερό. μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
- Στο μεταξύ ρίχνετε το γάλα. τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, το οποίο τοποθετείτε σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Μόλις το μίγμα αρχίζει να φουσκώνει, το απομακρύνετε από τπ φωτιά.
- Στύβετε καλά τις ζελατίνες με το χέρι και τις ρίχνετε κι αυτές στο μίγμα, ανακατεύοντας δυνατά ώστε να διαλυθούν τελείως. Προσθέτετε τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ κι ανακατεύετε για λίγο ακόμη.
- Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και μετά το μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια. τα
- οποία αφήνετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά η πανακότα.
- ξεφορμάρετε την πανακότα σε πιάτα, βουτώντας τα φορμάκια για μερικά
- δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Διακοσμείτε με σοκολατάκια σε σχήμα κόκκου καφέ και σερβίρετε αμέσως.