Πανακότα με καραμέλα Λεμονιού

Πανακότα με καραμέλα Λεμονιού. Δροσιστική και πεντανόστιμη!

Μια ολόδροση πανακότα λεμονιού για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Λίγη προσοχή στις οδηγίες μας και καλή σας επιτυχία!

Η πανακότα με καραμέλα λεμονιού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για όσους αναζητούν μια δροσιστική επιλογή γλυκού κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών. Η ξινή γεύση του λεμονιού συνδυάζεται με τη γλυκύτητα της καραμέλας για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που θα σε καταπλήξει με την ευχάριστη αίσθηση δροσιάς που προσφέρει.

Η πανακότα με καραμέλα λεμονιού είναι επίσης μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή που μπορεί να προετοιμαστεί σε λίγα μόνο λεπτά. Αρκεί να ανακατέψεις μερικά βασικά υλικά όπως το γάλα, και την γλυκιά καραμέλα λεμονιού και να τα ψύξεις στο ψυγείο για λίγες ώρες. Όταν είσαι έτοιμος για μια γεύση δροσιάς, απλά σερβίρε την πανακότα με καραμέλα λεμονιού σε ένα παγωμένο ποτήρι και απόλαυσε τη με την πρώτη κουταλιά.

Μη διστάσεις λοιπόν να απολαύσεις μια πανακότα με καραμέλα λεμονιού στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Ανακάλυψε τη δροσιά και την απόλαυση που μπορεί να σου προσφέρει αυτό το γλυκό και αφέσου στη γεύση τoυ λεμονιού που ξυπνά τις αισθήσεις σου και σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο δροσιά και ευεξία. Απόλαυσε την πανακότα με καραμέλα λεμονιού και αφήσου να σε δροσίσει και να σε αναζωογονήσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πανακότα με καραμέλα Λεμονιού

30 λεπτά + παραμονή στο ψυγείο για 6 άτομα:

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 380 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 380 ML. γάλα πλήρες
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • φλούδα από 1 λεμόνι, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια.
  • ηλιέλαιο

Για τις φόρμες:

  • 2 κουταλιές γλυκού σκόνη ζελατίνης ή
  • 5 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε κρύο νερό

Για την καραμέλα λεμονιού:

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε έξι ατομικές φόρμες για κρέμα καραμελέ περιεκτικότητας 150ml, και μ’ ένα πινέλο τις αλείφετε με ηλιέλαιο.
  2. Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα μπαστουνάκια της λεμονόφλουδας και τη ζάχαρη. Όταν πάρουν μια βράση, κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά.
  3. Στύβετε τη ζελατίνη και τη ρίχνετε στο καυτό μίγμα. Ανακατεύετε καλά και όταν βεβαιωθείτε πως έχει διαλυθεί η ζελατίνη σουρώνετε το μίγμα περνώντας το από σουρωτήρι ντυμένο με τουλπάνι. Ύστερα μοιράζετε το μίγμα στις έξι λαδωμένες φόρμες και τις αφήνετε στο ψυγείο.
  4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την καραμέλα λεμονιού. Σ’ ένα τηγάνι και πάνω σε μέτρια φωτιά βάζετε τη ζάχαρη, προσθέτετε λίγο νερό για να βραχεί η ζάχαρη και αφήνετε να λιώσει και να γίνει καραμέλα, θα χρειαστεί να γυρίσετε το τηγάνι έτσι ώστε η καραμέλα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Αδειάζετε την καραμέλα προσεκτικά σε μια λαδόκολλα και, όταν κρυώσει λίγο την κόβετε σε μικρά μπαστουνάκια, σαν οδοντογλυφίδες.
  5. Ξεφορμάρετε την πανακότα οπό τις φόρμες, τη σερβίρετε στα πιάτα και
  6. διακοσμείτε με τα μπαστουνάκια καραμέλας.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Πανακότα

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης