Πανακότα με μέλι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Υλικά

  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • 1 ξυλάκι βανίλιας κομμένο κάθετα
  • 80 γραμμάρια σοκολάτα σε νιφάδες
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • φραγκοστάφυλα για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνια μέλι
  • 1/3 του φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρετε από τη φωτιά και το φιλτράρετε περνώντας το από λεπτό σουρωτήρι. Αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε τα φύλλα της ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά. Μοιράζετε τις νιφάδες της σοκολάτας σε 6 ατομικά φαρμάκια και αδειάζετε το μείγμα της κρέμας μέσα σε αυτά. Τοποθετείτε τα φορμάκια στο ψυγείο και τα αφήνετε 5 ώρες τουλάχιστον για να σφίξουν οι κρέμες καλά. !Για το σιρόπι, ρίχνετε το μέλι σε μια κατσαρολίτσα μαζί με το νερό και ανακατεύετε. Το βάζετε στη φωτιά και πριν αρχίσει να βράζει το αποσύρετε. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε το λικέρ του πορτοκαλιού. Περιχύνετε τα γλυκά με το σιρόπι και γαρνίρετε με φραγκοστάφυλα.
  2. Ξεφορμάρετε τις κρέμες ως εξής: Βουτάτε τις φόρμες μέσα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τις αναποδογυρίζετε. Περιχύνετε το γλυκό με το σιρόπι του μελιού και σερβίρετε γαρνίροντας με φραγκοστάφυλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης