Panforte

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Panforte

Υλικά

  • 100 γραμμάρια καρύδια
  • 200 γραμμάρια μίγμα ανάλατων ξηρών καρπών
  • 150 γραμμάρια μίγμα ψιλοκομμένων, ζαχαρωμένων φρούτων
  • 100 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνια νερό
  • 250 γραμμάρια μέλι
  • 2 λαδόκολλες
  • 85 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο και τους ψήνετε για 10 λεπτά. Βγάζετε και ανακατεύετε με τα σύκα, το αλεύρι και τα ζαχαρωμένα φρούτα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Προσθέτετε το μέλι και σιγοβράζετε μέχρι να γίνει σιρόπι παχύρευστο. Μεταφέρετε το σιρόπι στο μίγμα των ξηρών καρπών και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 22 εκ., στρωμένη με λαδόκολλα. Στρώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και ψήνετε στους 180°C για 30 λεπτά. Κόβετε σε κομμάτια όσο είναι ακόμα ζεστό. Αφήνετε να κρυώσει καλά και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply