ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ
Υλικά
- 1 κιλό παντζάρια
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1/4 του φλιτζάνια ξίδι
- 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτά φετάκια
- 1 κουταλιές σούπας κάπαρη στραγγισμένη
- 2–3 κρεμμυδάκια στιφάδου, κομμένα σε ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα παντζάρια και ξεχωρίζετε τους βολβούς από τα φύλλα και τα κοτσάνια. Τα πλένετε όλα πολύ καλά. Βράζετε τους βολβούς σε μια κατσαρόλα που περιέχει νερό μέχρι που να τους σκεπάζει. Όταν μισοβράσουν προσθέτετε τα φύλλα των παντζαριών και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι βολβοί (να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι). Στραγγίζετε τα παντζάρια και αφαιρείτε τις φλούδες τους. Κόβετε τους βολβούς σε φέτες. Στρώνετε σε μια πιατέλα τα φύλλα και κατόπιν τις φέτες των παντζαριών, Σκορπίζετε ανάμεσα τις ροδέλες των κρεμμυδιών, την κάππαρη και το σκόρδο. Χτυπάτε το λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και περιχύνετε την σαλάτα.