Η παντζαροσαλάτα με λαχανάκια είναι μια απλή αλλά γευστική σαλάτα που είναι ιδανική για να συνοδεύσετε πιάτα με κρεατικά. Είναι μια σαλάτα που έχει πλούσια γεύση και άρωμα, χάρη στα παντζάρια και τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Printπαντζαροσαλάτα με λαχανάκια
Μια απλή αλλά γευστική γαλλική συνταγή για παντζαροσαλάτα με λαχανάκια Βρεξελλών. Ιδανική για να συνοδεύσετε πιάτα με κρεατικά. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία.
- Total Time: 1 hour 45 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 200 γραμμάρια παντζάρια
- 150 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών
- 150 γραμμάρια καροτάκια μικρά
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
- 1 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 150 γραμμάρια σελινόριζα κομμένη σε λεπτά φετάκια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τους βολβούς των παντζαριών και τούς τοποθετείτε μέσα σε αλουμινόχαρτο.
- Τυλίγετε καλά και ψήνετε τα παντζάρια 1 ώρα και 30′ στους 160’. Κατόπιν ανοίγετε το αλουμινόχαρτο, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε εγκάρσια σε φέτες. Τα ρίχνετε σε σαλατιέρα.
- Βράζετε χωριστά 10′ τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα καρότα και τα στραγγίζετε. Τα προσθέτετε στη σαλατιέρα μαζί με τη σελινόριζα.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το μηλόξιδο, το αλατοπίπερο και το μέλι και περιχύνετε τη ζεστή παντζαροσαλάτα.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 1 hour 30 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Γαλλική
Keywords: Παντζαροσαλάτα