Πάπια Χοάνγκ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΑΠΙΑ ΧΟΑΝΓΚ

4 μερίδες

Υλικά

  • μια πάπια 2,5 κιλά
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • μια πιπερόριζα
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα Hoisin
  • Ζύμη:
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και περνάτε στην πρέσα τις σκελίδες σκόρδου. Τρίβετε στον τρίφτη την πιπερόριζα. Ζεσταίνετε σε μικρό κατσαρολάκι το μέλι, τις σάλτσες σόγιας και Hoisin. το σκόρδο και 1 κουταλιές σούπας πιπερόριζα. Αλείφετε καλά την πάπια μέσα και έξω με το παραπάνω μίγμα και κρατάτε λίγη στο κατσαρολάκι. Τυλίγετε την πάπια στην ειδική σακούλα ψησίματος, κλείνετε καλά, τρυπάτε σε 2-3 σημεία και ψήνετε σε 180 C περίπου 55 λεπτά. Βγάζετε την ψημένη πάπια από τη μεμβράνη και την κόβετε σε μερίδες. Τα υγρά που είχαν μαζευτεί στη σακούλα, τα ρίχνετε στο κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο μίγμα σάλτσας που είχατε κρατήσει. Αφήνετε να πάρει βράση και αλείφετε με το μίγμα τις μερίδες της έτοιμης πάπιας.
  2. Βράζετε 1/4 λίτρου νερό, ανακατεύετε το κοσκινισμένο αλεύρι, φτιάχνετε τη ζύμη που αφήνετε σκεπασμένη με υγρή πετσέτα, τουλάχιστον 30 λεπτά, να φουσκώσει.
  3. Ανοίγετε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και με ποτήρι κόβετε κύκλους 6-7 εκ. διαμέτρου. Αλείφετε τους μίσους κύκλους με λάδι, βάζετε ένα δεύτερο πάνω και ανοίγετε με ξύλινο πλάστη, ώστε η διάμετρος τους να γίνει περίπου 15 εκ. Ψήνετε τις πίτες στο τηγάνι χωρίς λίπος. Ύστερα ξεχωρίζετε προσεκτικά τις διπλές πίτες, τις διπλώνετε να γίνουν τρίγωνα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply