Πάπια με μπάμιες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πάπια με μπάμιες

Υλικά

  • 1 πάπια,
  • 1 1/2 κιλό περίπου
  • βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κιλό μπάμιες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο
  • 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση

  1. Κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι το κοτσάνι από τις μπάμιες γύρω-γύρω στρογγυλά, αφήνοντας στο πάνω μέρος μία μύτη, χωρίς να φαίνονται οι σπόροι. Πασπαλίζετε τις μπάμιες με μπόλικο αλάτι, τις ραντίζετε με ξύδι και τις αφήνετε να μείνουν μία ώρα στον ήλιο.
  2. Καψαλίζετε και πλένετε την πάπια. Την αλατοπιπερώνετε και την αλείφετε με το βούτυρο. Προθερμαίνετε τη χύτρα και κοκκινίζετε την πάπια καλά απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, σβήνετε το φαγητό με το κρασί, προσθέτετε το νερό και μαγειρεύετε την πάπια για 15-20 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, ξεπλένετε και στραγγίζετε τις μπάμιες. Ανοίγετε τη χύτρα, προσθέτετε τις μπάμιες και μαγειρεύετε το φαγητό για άλλα 5 λεπτά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης