Πάπια με μπάμιες
Υλικά
- 1 πάπια,
- 1 1/2 κιλό περίπου
- βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κιλό μπάμιες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο
- 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι το κοτσάνι από τις μπάμιες γύρω-γύρω στρογγυλά, αφήνοντας στο πάνω μέρος μία μύτη, χωρίς να φαίνονται οι σπόροι. Πασπαλίζετε τις μπάμιες με μπόλικο αλάτι, τις ραντίζετε με ξύδι και τις αφήνετε να μείνουν μία ώρα στον ήλιο.
- Καψαλίζετε και πλένετε την πάπια. Την αλατοπιπερώνετε και την αλείφετε με το βούτυρο. Προθερμαίνετε τη χύτρα και κοκκινίζετε την πάπια καλά απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, σβήνετε το φαγητό με το κρασί, προσθέτετε το νερό και μαγειρεύετε την πάπια για 15-20 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ξεπλένετε και στραγγίζετε τις μπάμιες. Ανοίγετε τη χύτρα, προσθέτετε τις μπάμιες και μαγειρεύετε το φαγητό για άλλα 5 λεπτά.