Πασχαλινά τσουρέκια

Please follow and like us:

Πασχαλινά τσουρέκια
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 1½ κιλό αλεύρι
  • 2 κ.σ. μαγιά
  • 3½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
  • 1 φλιτζ. γάλα χλιαρό
  • 8 αυγά
  • 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 4 αυγά κόκκινα
  • 1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
Εκτέλεση
  1. Διαλύετε τη μαγιά σε μια μικρή λεκάνη με δύο φλιτζ. χλιαρό νερό, προσθέτετε λίγο αλεύρι και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν πηχτός χυλός. Σκεπάζετε τη λεκάνη και αφήνετε να φουσκώσει ο χυλός. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, τα επτά αυγά ελαφρά χτυπημένα, τη μαστίχα, το ξύσμα, τη φουσκωμένη μαγιά και λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι. Τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Σκεπάζετε τη λεκάνη και αφήνετε να φουσκώσει η ζύμη σε ζεστό μέρος. Τη χωρίζετε σε τέσσερα μπαλάκια, παίρνετε το ένα και το πλάθετε σε τρία κορδόνια. Τα ενώνετε στη μια άκρη και σχηματίζετε πλεξίδα. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ζύμη. Βάζετε από ένα αυγό σε κάθε τσουρέκι. Στρώνετε σε δύο ταψιά λαδόχαρτο, τοποθετείτε τα τσουρέκια και αφήνετε να φουσκώσουν. Χτυπάτε το αυγό με ελάχιστο νερό, αλείφετε τα τσουρέκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 30 λεπτά περίπου.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση