ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ
Υλικά
- 12 αυγά
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα, θρυμματισμένα στο μπλέντερ σε σκόνη
- ο χυμός και το ξύσμα 1/2 λεμονιού
- 8 σοκολατένια αυγά
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- λίγο αλάτι
- βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε ένα μπολ 6 αυγά ολόκληρα και 6 κρόκους αυγών μαζί με 350 γραμμάρια ζάχαρης μέχρι να ασπρίσουν. Ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, την αμυγδαλόψιχα και το αλάτι. Ρίχνετε το μείγμα αυτό 1 κουταλιές σούπας μέσα στο μείγμα με τα αυγά, χτυπώντας πάντα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Με τα ασπράδια των αυγών φτιάχνετε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα 1’ ακόμη. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο και την πασπαλίζετε με αλεύρι. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στους 170°C, 45′ περίπου. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το ξεφορμάρετε πάνω σε μια σχάρα. Αναμειγνύετε τη ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο και μαλακό γλάσο. Γαρνίρετε το κέικ με το γλάσο και τα σοκολατένια αυγουλάκια.