Πάστα Φλώρα κυδώνι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πάστα Φλώρα κυδώνι

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιές σούπας μέλι διαλυμένο σε 2 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

  • 400 γραμμάρια μαρμελάδα κυδώνι ή μήλο (σπιτική)

Εκτέλεση

  1. Ζύμη: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το ξύσμα και το κονιάκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά.
  2. Ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης σε φύλλο πάχους 2 εκ. που απλώνουμε σε ταρτιέρα διαμ. 22-25 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Γεμίζουμε την τάρτα ομοιόμορφα με τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λεπτά κορδόνια και τα βάζουμε πάνω από τη μαρμελάδα, σταυρωτά. Διαλύουμε το μέλι στο χλιαρό νερό και αλείφουμε τα κορδόνια ζύμης. Ψήνουμε την πάστα φλόρα στους 170°C για 30-35 ‘. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ζεστό καφέ ή τσάι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply