Πάστα με λευκό κρασί και σολομό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ

για 6 άτομα

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κοχύλια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 12 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό, κομμένο σε λωρίδες
  • 180ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια 5′-6′ μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τα 2/3 από το σολομό και ανακατεύετε γρήγορα 1 ‘-2′. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Προσθέτετε κατόπιν την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και το ροκφόρ και βράζετε 3′-4’. Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα και κατόπιν σκορπίζετε από πάνω τον υπόλοιπο σολομό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης