ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ
για 6 άτομα
Υλικά
- 400 γραμμάρια κοχύλια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 100ml λευκό κρασί
- 1–2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό, κομμένο σε λωρίδες
- 180ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια 5′-6′ μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τα 2/3 από το σολομό και ανακατεύετε γρήγορα 1 ‘-2′. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Προσθέτετε κατόπιν την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και το ροκφόρ και βράζετε 3′-4’. Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα και κατόπιν σκορπίζετε από πάνω τον υπόλοιπο σολομό.