ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
Υλικά
Για τη βάση
- 1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα κακάο
- 1/4 κουταλιές γλυκού σόδα
- 3/4 κούπας μαργαρίνη σοφτ
- 1 1/2 κούπας ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 1/4 κούπας γάλα
- 1/4 κουταλιές γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου ή βανίλια
- λίγη βανίλια
Για τη γέμιση
- 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
- 3 κροκάδια
- 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 3 κουταλιές σούπας γάλα
- 1 1/4 κούπας βούτυρο
- 300 γραμμάρια σαντιγί
Για το γαρνίρισμα
- μαρσμέλοουζ
Εκτέλεση
- Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα μαζί τα υλικά της βάσης. Ανακατέψτε τα ελαφρά μ’ ένα κουτάλι κι ύστερα χτυπήστε τα 4′ στη μεσαία ταχύτητα, ν’ αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Αδειάστε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα 30 εκ. με σχήμα καρδιάς, βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήστε το κέικ στους 175°,1 ώρα περίπου.
- Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση σοκολάτας. Βάλτε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήστε τη να λιώσει. Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα κροκάδια με το κονιάκ και το γάλα και ρίξτε μέσα το βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια. Ρίξτε το μείγμα αυτό μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να επιτύχετε ένα ομοιογενές λείο μείγμα σοκολάτας. Κατεβάστε το από το μπεν μαρί κι αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
- Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, αναποδογυρίστε το σε σχάρα κι αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το με κλωστή σε 3 πάτους. Βάλτε τον ένα πάτο σε πιατέλα κι απλώστε επάνω τη μισή σοκολάτα. Τοποθετήστε επάνω σ’ αυτήν το δεύτερο πάτο και καλύψτε τον απλώνοντας επάνω τη σαντιγί. Βάλτε επάνω τον τρίτο πάτο του κέικ και καλύψτε όλη την επιφάνεια της τούρτας με την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Στολίστε την τούρτα με τα μαρσμέλοουζ.