Παστέλι με Φουντούκια και Φιστίκια
Υλικά
- 2 φύλλα ρυζόχαρτο
- 1 φλιτζάνια φουντούκια
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνια νερό
- 1/4 φλιτζάνια μέλι
- 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 φλιτζάνια φιστίκια
Εκτέλεση
- Βουτυρώστε μια ρηχή λαμαρίνα. Κόψτε το ρυζόχαρτο και απλώστε το στη βάση της λαμαρίνας. Απλώστε τα φουντούκια σε ταψί, Ψήστε τα σε μέτριο φούρνο 15 λεπτά. Όταν κρυώσουν, τρίψτε τα να φύγουν τα φλούδια. Βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι σε κατσαρόλι και ανακατώστε τα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αλλά να μη βράσει. Δυναμώστε τη φωτιά και βράστε. ανακατώνοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα. Ρίξτε τα ξύσματα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατώστε. Ρίξτε αμέσως το μείγμα στη λαμαρίνα που ετοιμάσατε και απλώστε το. Όταν κρυώσει, κόψτε το παστέλι σε κομμάτια.