Πάστες κάστανο-πορτοκάλι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πάστες κάστανο-πορτοκάλι

(Για 6 άτομα)

Υλικά

  • 2 έτοιμες βάσεις για τούρτα (με γεύση σοκολάτας)
  • κονιάκ για το ράντισμα της βάσης
  • 1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού έτοιμο πουρέ κάστανου
  • 1 /2 φλιτζάνια του τσαγιού πορτοκάλι μαρμελάδα
  • 6 κάστανα κονσέρβας
  • φλούδα 1 πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κόβετε με ένα λεπτό μαχαιράκι τη φλούδα του πορτοκαλιού σε λεπτές λωρίδες. Τις βράζετε σε λίγο νερό για 5′. Τις σουρώνετε. Τις ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι με 2 κουταλιές σούπας νερό και 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Βράζετε τις πορτοκαλόφλουδες μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να καραμελώσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν. Ραντίζετε με κονιάκ τις βάσεις της τούρτας και κόβετε με κουπ-πατ 12 κομμάτια στο σχήμα της αρέσκειας σας. Αλείφετε με λίγη μαρμελάδα 1 κομμάτι βάσης τούρτας και πάνω στη μαρμελάδα απλώνετε πουρέ κάστανου. Πάνω στον πουρέ τοποθετείτε ένα δεύτερο κομμάτι βάσης τούρτας. Το καλύπτετε με πουρέ κάστανου. Τυλίγετε 2-3 φλούδες πορτοκαλιού σαν δακτυλίδια και τα βάζετε στο κέντρο του γλυκού μαζί με 1 κάστανο. Κάνετετο ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει πριν το σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply