Πάστες κάστανο-πορτοκάλι
(Για 6 άτομα)
Υλικά
- 2 έτοιμες βάσεις για τούρτα (με γεύση σοκολάτας)
- κονιάκ για το ράντισμα της βάσης
- 1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού έτοιμο πουρέ κάστανου
- 1 /2 φλιτζάνια του τσαγιού πορτοκάλι μαρμελάδα
- 6 κάστανα κονσέρβας
- φλούδα 1 πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Κόβετε με ένα λεπτό μαχαιράκι τη φλούδα του πορτοκαλιού σε λεπτές λωρίδες. Τις βράζετε σε λίγο νερό για 5′. Τις σουρώνετε. Τις ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι με 2 κουταλιές σούπας νερό και 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Βράζετε τις πορτοκαλόφλουδες μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να καραμελώσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν. Ραντίζετε με κονιάκ τις βάσεις της τούρτας και κόβετε με κουπ-πατ 12 κομμάτια στο σχήμα της αρέσκειας σας. Αλείφετε με λίγη μαρμελάδα 1 κομμάτι βάσης τούρτας και πάνω στη μαρμελάδα απλώνετε πουρέ κάστανου. Πάνω στον πουρέ τοποθετείτε ένα δεύτερο κομμάτι βάσης τούρτας. Το καλύπτετε με πουρέ κάστανου. Τυλίγετε 2-3 φλούδες πορτοκαλιού σαν δακτυλίδια και τα βάζετε στο κέντρο του γλυκού μαζί με 1 κάστανο. Κάνετετο ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει πριν το σερβίρετε.