Πάστες με σαντιγί και μπανάνες
(Για 6 άτομα)
Υλικά
- 2 έτοιμες βάσεις για τούρτες (με γεύση βανίλια)
- κονιάκ για το ράντισμα της βάσης
- 3 μπανάνες
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα εφιλέ καβουρντισμένα
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού έτοιμο σιρόπι μπανάνας
- 6 κορφούλες φρέσκου δυόσμου για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού να μη μαυρίσουν. Ραντίζετε με το κονιάκ τις βάσεις για τούρτα και κόβετε με τα κουπ-πατ 12 κομμάτια σε σχήμα της αρεσκείας σας. Απλώνετε σαντιγί πάνω σε ένα κομμάτι βάσης τούρτας και πάνω βάζετε 1 στρώση από ροδέλες μπανάνας. Πάνωτοποθετείτε το δεύτερο κομμάτι βάσης τούρτας και το καλύπτετε με σαντιγί. Γαρνίρετε το γλυκό με ροδέλες μπανάνας, το πασπαλίζετε με αμύγδαλα, το περιχύνετε με σιρόπι μπανάνας και το διακοσμείτε με 1 κορφούλα δυόσμου. Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα κομμάτια και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει πριν το σερβίρετε.