Παστίτσιο με κουνουπίδι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παστίτσιο με κουνουπίδι

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μεγάλο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα

  • 1 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 5 φλιτζάνια γάλα
  • 3 αυγά
  • 4 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε το κουνουπίδι, το κόβετε σε μπουκετάκια και το βράζετε λίγο σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι (χωρίς να λιώσει). Το βγάζετε και το στραγγίζετε.
  2. βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, το Βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, λίγο αλάτι, ανακατεύετε με το σύρμα και ρίχνετε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας, ώσπου να δέσει η κρέμα.
  3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το μισό τυρί, τα αυγά καλά χτυπημένα και ανακατεύετε. Αλείφετε ένα πυρίμαχο με Βούτυρο, στρώνετε λίγα μπουκετάκια από το κουνουπίδι, λίγη κρέμα και πάλι μπουκετάκια. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο το παστίτσιο και το σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply