Παστίτσιο με πράσα
Υλικά
- 1 κιλό μακαρόνια
- 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1 εκ.
- 300 γραμμάρια κιμά
- 1 φύλλο δάφνης
- μπαχάρι
- 1/2 κιλό ντομάτες
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 αυγά
- 400 γραμμάρια γιαούρτι
- αλατοπίπερο
- βούτυρο
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (να κρατάνε) και τα καίτε με το βούτυρο. Βράζετε τα πράσα και τα στραγγίζετε καλά. Σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αρωματικά και αλατοπίπερο. Στρώνετε σε ταψί τα μισά μακαρόνια, τα πράσα, τον κιμά και τα υπόλοιπα μακαρόνια. Χτυπάτε το γιαούρτι με τα αυγά και αλατοπίπερο και περιχύνετε με το μείγμα το φαγητό. Ψήνετε για 40′ τουλάχιστον σε μέτριο προς δυνατό φούρνο.