Παστίτσιο τυλιχτό σε τρίγωνα

Please follow and like us:

Παστίτσιο τυλιχτό σε τρίγωνα
Συγγραφέας:
Υλικά
  • ½ κιλό φύλλα κρούστας
  • 250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ φλιτζ. λάδι
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2½ φλιτζ. γάλα
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τον κιμά, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε, ώσπου να πιει ο κιμάς όλα τα υγρά.
  2. Βάζετε σε κατσαρόλα δύο κ.σ. Βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα, ώσπου να δέσει η κρέμα. Αφού κρυώσει, χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε, μαζί με το τυρί.
  3. Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το μακαρονάκι, τον κιμά, την κρέμα και τα ανακατεύετε.
  4. Απλώνετε τα φύλλα και τα κόβετε σε λωρίδες πλάτους 16 εκ. Τις αλείφετε με βούτυρο, παίρνετε δύο λωρίδες, βάζετε δύο κ.σ. από το μείγμα, διπλώνετε λίγο το φύλλο αριστερά και δεξιά και τυλίγετε σε τρίγωνο. Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες λωρίδες και αλείφετε τα τρίγωνα με Βούτυρο.
  5. Τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε αλείψει με βούτυρο. Τα ψήνετε στους 190 Βαθμούς για 35 λεπτά, αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε σε πιατέλα.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση