Παστίτσιο της Αγγέλας

Παστίτσιο της Αγγέλας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παστίτσιο της Αγγέλας

Μια διαφορετική εκδοχή για παστίτσιο. Δοκιμάστε την σήμερα!

  • Total Time: 1 hour 20 minutes
  • Yield: 12

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μακαρόνια για παστίτσιο
  • 400 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 4 κ. Σ βούτυρο ή μαργαρίνη ή φυτίνη
  • 4 κ. Σ αλεύρι
  • 3 αυγά
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι
  • αλάτι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και με μία κουταλιές σούπας λάδι τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε, χωρίς να τα βουτυρώσουμε.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι,το σκόρδο και τον κιμά μαζί.
  3. Με αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνέχεια να γίνει ο κιμάς ψιχουλιαστός.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κανέλα.
  5. Όταν ο κιμάς βράσει και αρχίσει να τσιγαρίζεται ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά πάλι.
  6. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μελώσει ο κιμάς.
  7. Στο μεταξύ λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά να πάει παντού.
  8. Τινάζουμε να φύγει η περίσια φρυγανιά.
  9. Σπάμε 1 αυγό στα μακαρόνια, κομματιάζουμε με τα χέρια από πάνω την φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  10. Βάζουμε τα μισά στο πυρέξ και τα πατάμε με το χέρι να κάτσουν καλά στο ταψί.
  11. Απλώνουμε από πάνω τον κιμά και τον ισιώνουμε καλά.
  12. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και πατάμε πάλι καλά με το χέρι μας.
  13. Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη σε μέτρια φωτιά να ενσωματωθεί καλά καθώς λιώνει το βούτυρο.
  14. Ρίχνουμε το μισό γάλα και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας συνέχεια να μην πιάσει το αλεύρι.
  15. Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και λίγο αλατάκι. (δοκιμάζοντας γιατί θα βάλουμε και το κεφαλοτύρι)
  16. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, τραβάμε από την φωτιά και σπάμε μέσα τα 2 αυγά ανακατεύοντας μέσα και το κεφαλοτύρι. Την απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
  17. Όταν βγάλουμε το παστίτσιο από τον φούρνο το βουτυρώνουμε ελαφρά με και πασπαλίζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.
  18. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε σε κομμάτια, για να μην μας διαλυθούν οι μερίδες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 1 hour
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης