Παστίτσιο της Αγγέλας
Μια διαφορετική εκδοχή για παστίτσιο. Δοκιμάστε την σήμερα!
- Total Time: 1 hour 20 minutes
- Yield: 12
Υλικά
- 400 γραμμάρια μακαρόνια για παστίτσιο
- 400 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 300 γραμμάρια φέτα
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 4 κ. Σ βούτυρο ή μαργαρίνη ή φυτίνη
- 4 κ. Σ αλεύρι
- 3 αυγά
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1/2 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι
- αλάτι
- κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και με μία κουταλιές σούπας λάδι τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε, χωρίς να τα βουτυρώσουμε.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι,το σκόρδο και τον κιμά μαζί.
- Με αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνέχεια να γίνει ο κιμάς ψιχουλιαστός.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κανέλα.
- Όταν ο κιμάς βράσει και αρχίσει να τσιγαρίζεται ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά πάλι.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μελώσει ο κιμάς.
- Στο μεταξύ λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά να πάει παντού.
- Τινάζουμε να φύγει η περίσια φρυγανιά.
- Σπάμε 1 αυγό στα μακαρόνια, κομματιάζουμε με τα χέρια από πάνω την φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε τα μισά στο πυρέξ και τα πατάμε με το χέρι να κάτσουν καλά στο ταψί.
- Απλώνουμε από πάνω τον κιμά και τον ισιώνουμε καλά.
- Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και πατάμε πάλι καλά με το χέρι μας.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη σε μέτρια φωτιά να ενσωματωθεί καλά καθώς λιώνει το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το μισό γάλα και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας συνέχεια να μην πιάσει το αλεύρι.
- Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και λίγο αλατάκι. (δοκιμάζοντας γιατί θα βάλουμε και το κεφαλοτύρι)
- Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, τραβάμε από την φωτιά και σπάμε μέσα τα 2 αυγά ανακατεύοντας μέσα και το κεφαλοτύρι. Την απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
- Όταν βγάλουμε το παστίτσιο από τον φούρνο το βουτυρώνουμε ελαφρά με και πασπαλίζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε σε κομμάτια, για να μην μας διαλυθούν οι μερίδες.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 1 hour
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική