Πατάτες γεμιστές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πατάτες γεμιστές

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες περ. από 200 γραμμάρια
  • αλάτι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού κύμινο
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 κουταλιές γλυκού δυόσμος
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1/2 ματσάκι πράσο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδο
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί Γκούντα
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες, μετά τις βράζετε με αλάτι και κύμινο περ. 35 λεπτά μαζί με τη φλούδα. Τις στραγγίζετε και τις κόβετε στη μέση. Αδειάζετε το εσωτερικό τους και αφήνετε 1 εκ. γύρω γύρω, λιώνετε το εσωτερικό από τις πατάτες με το πιρούνι.
  2. Αφαιρείτε το λίπος από το ζαμπόν και το κόβετε σε κύβους. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, και τον άνηθο, κόβετε το πράσο σε ροδέλες. Προσθέτετε το μείγμα πατάτας τα σκόρδο – δυόσμο – πιπέρι, το ζαμπόν και το βούτυρο και βάζετε το μείγμα σε κορνέ. Γεμίζετε τις πατάτες σε σχήμα σπιράλ.
  3. Πασπαλίζετε με τυρί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (260 βαθμοί), περ. 10 λεπτά, τις σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply