Πατάτες γιαχνί
Υλικά
- 5 πατάτες
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1/2 φλιτζάνια κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε 4 μέρη.
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα σοτάρετε λίγο, προσθέτετε τις πατάτες και ανακατεύετε. Ρίχνετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τις αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.