Πατάτες μαίτρ ντ’οτέλ
Χρόνος: 6-8 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες μικρές, όλες στο ίδιο μέγεθος ή
- 1 κιλό μπαλάκια από πατάτες, βγαλμένα με το ειδικό εργαλείο
- φρέσκο βούτυρο για το σωτάρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες. Τις βάζετε στο καλάθι και τις αλατίζετε. Ρίχνετε 2-3 φλυτζάνια νερό στη χύτρα. Μόλις βράσει το νερό και γεμίσει ή χύτρα ατμό, τοποθετείτε τον τρίποδα και από πάνω το καλάθι με τις πατάτες. Κλείνετε τη χύτρα και ψήνετε τις πατάτες για 6-8 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και αφήνετε τις πατάτες να στεγνώσουν.
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις πατάτες μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Τις σερβίρετε πασπαλισμένες με μαϊντανό και πιπέρι.