Πατάτες μαίτρ ντ’οτέλ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πατάτες μαίτρ ντ’οτέλ

Χρόνος: 6-8 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες μικρές, όλες στο ίδιο μέγεθος ή
  • 1 κιλό μπαλάκια από πατάτες, βγαλμένα με το ειδικό εργαλείο
  • φρέσκο βούτυρο για το σωτάρισμα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες. Τις βάζετε στο καλάθι και τις αλατίζετε. Ρίχνετε 2-3 φλυτζάνια νερό στη χύτρα. Μόλις βράσει το νερό και γεμίσει ή χύτρα ατμό, τοποθετείτε τον τρίποδα και από πάνω το καλάθι με τις πατάτες. Κλείνετε τη χύτρα και ψήνετε τις πατάτες για 6-8 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και αφήνετε τις πατάτες να στεγνώσουν.
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις πατάτες μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Τις σερβίρετε πασπαλισμένες με μαϊντανό και πιπέρι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης