Πατάτες με μανιτάρια
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 4 πατάτες
- 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρότους
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές σούπας κρασί κόκκινο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ένα κουταλιές γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πατάτες καλά και τις βράζετε σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε.
- Ρίχνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές σούπας λάδι και, όταν ζεσταθεί, προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν. Αλείφετε με λίγο λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος. Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις στρώνετε. Ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το υπόλοιπο λάδι, το κρασί, την μουστάρδα και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.