Πατάτες με σάλτσα αμολόχα
Υλικά
- 10 μικρές στρογγυλές πατατούλες
- 150 γραμμάρια φύλλα αμολόχας
- 10 βλασταράκια αμολόχας
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 4 κόκκους κόλιανδρου τριμμένους
- 3 μικρές αντσούγιες
- 1 κρόκο αυγού
- 4 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι πράσινο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατατούλες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό 25′. Κατόπιν τις
- στραγγίζετε και τις διατηρείτε ζεστές. καθαρίζετε τα φύλλα και τα βλασταράκια της αμολόχας, τα πλένετε και τ’ αφήνετε να στεγνώσουν εντελώς. Ζεματάτε 8′ τα βλασταράκια με 2 κουταλιές σούπας ξίδι. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα μολοχόφυλλα με το σκόρδο τον κόλιανδρο και τις αντσούγιες. Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με λίγο αλάτι και το υπόλοιπο ξίδι. Αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά και αργά το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε σε αυτό το μείγμα τον πολτό με τα μολοχόφυλλα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Περιχύνετε μ’ αυτήν τη σάλτσα τις πατατούλες, γαρνίρετε με τα βρασμένα αμολοχοβλάσταρα και πασπαλίζετε με πιπέρι.