Πατάτες με τυριά
Υλικά
- 10 μέτριες πατάτες
- 200 γραμμάρια κασέρι
- 200 γραμμάρια φρέσκο ανθότυρο
- 1 αυγό
- 100 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνια του καφέ κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κουταλιές σούπας σουπ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
- Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό. Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και αφαιρείτε ένα κομμάτι στο επάνω μέρος. Αδειάζετε το περιεχόμενο τους με ένα κουταλάκι. Ρίχνετε σε μπολ την κρέμα γάλακτος και το ανθότυρο. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και το αυγό. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Ρίχνετε το τριμμένο κασέρι και το ζαμπόν ψιλοκομμένο. Γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι και με ένα πινελάκι τις αλείφετε με το φρέσκο βούτυρο. Ψήνετε στους 250°C για 15′, μέχρι να κάνουν μια χρυσή κρούστα.